Pasimatuok profesiją

Gelgaudiškio „Šaltinio“ ugdymo centro 9/10 ir SĮU klasių mokiniai vasario mėnesį profesinės karjeros pradžią pradėjo Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje. Skyriaus karjeros specialistė Nerija ir neformaliojo švietimo organizatorius Remigijus mokinius supažindino su skyriaus mokomąją baze, ugdymo programomis bei profesijomis, kurias mokiniai gali čia įsigyti.

Visiems patikusią ir įdomią edukacinę programą skyriaus mokomosios valgyklos erdvėje buvo paruošusios profesijos mokytojos Romualda ir Jolita. Mokiniai susipažino su stalo serviravimo subtilybėmis, ruošiantis įvairioms šventėms: Šv. Valentino dienai, Lietuvos valstybinėms šventėms, mokėsi lankstyti įvairiais būdais servetėles, įvairiomis spalvų gamomis dekoravo sausainius. Skyriaus statybų laboratorijoje profesijos mokytojai Valius ir Saulius mokinius supažindino su statybininko profesija bei pamokė kaip galima pasigaminti universalius padėklus, ant kurių galima padėti ir karštą puodą, ir karštą keptuvę, o gal net ir gėlės vazoną. Mokomosios edukacijos pabaigoje kūno kultūros mokytojas Vytautas suteikė galimybę pasimankštinti treniruoklių bei sporto salėse.

Už puikiai suorganizuotą ir gana sklandžiai vykusią mokomąją – edukacinę programą „Pasimatuok profesiją“ visų mokinių bei mokytojos padėjėjos Ilonos vardu tariu nuoširdų AČIŪ rajono karjeros ugdymo specialistui mokytojui Andriui. Su nekantrumu lauksime naujų susitikimų.

Mokytoja Lionė