Susitikimas su gamtininku

Birželio 11 dieną, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro mokiniai išvyko į edukacinę kelionę į Plokščius, kur turėjo ypatingą galimybę susitikti su žymiu gamtininku Rimvydu Juškaičiu. Šio susitikimo metu mokiniai susipažino su unikaliu lauko parku prie Vaiguvos upės, kuriame eksponuojama paroda apie gyvūnus, gyvenančius inkiluose, bei kitus gamtos stebuklus.

Paroda po atviru dangumi, įrengta šalia Vaiguvos upės, yra neįprasta ir labai įdomi. Čia mokiniai sužinojo apie įvairius gyvūnus, kurie įsikuria inkiluose, pavyzdžiui, apie miegapeles, voveres ir kitus smulkius žinduolius. Gamtininkas Rimvydas Juškaitis išsamiai paaiškino, kaip šie gyvūnai randa prieglobstį inkiluose, kokie yra jų gyvenimo būdai bei svarba ekosistemai.

Rimvydo Juškaičio pateikta informacija ne tik praturtino mokinių žinias apie gamtą, bet ir papasakojo apie savo gamtininko karjeros kelią. Gamtininkas pabrėžė, kaip svarbu yra saugoti natūralią aplinką ir suprasti kiekvieno gyvūno svarbą ekosistemoje. Šis susitikimas padėjo mokiniams suprasti, kad rūpinimasis gamta ir jos išsaugojimas gali būti ne tik pomėgis, bet ir prasminga profesija.

Išvyka į Plokščius tapo vertinga pamoka ne tik apie Lietuvos gamtos grožį, bet ir apie atsakomybę už jos išsaugojimą. Tokie susitikimai skatina mokinius tapti jaunaisiais gamtininkais  ir ekologijos entuziastais, domėtis aplinkosauga ir galbūt ateityje netgi tapti gamtos fotografais.